Pretposljednje kolo prvog dijela prvenstva nam je donijelo gostovanje ekipe Poreča koja je osigurala Ligu za prvaka te su rasterećeno mogli ući u ovaj susret kao što su i Kesizupci bili svjesni da im bodovi iz ove utakmice ne donose ništa osim bitnog samopouzdanja.


Utakmica je počela dosta izjednačeno, ali se već u početku vidjelo da naši dečki nisu raspoloženi za irgu te je od sredine prvog poluvremena Poreč pobjegao u vodstvo koje je na poluvremenu iznosilo 12:18.


Nažalost, ni u drugom djelu domaći nisu bili ništa bolji, tek su se vidjeli povremeni bljeskovi, ali sve je to bilo nedovoljno kako bi se ugrozila vrlo dobra i organizirana ekipa gostiju. Porečani su povećavali svoju prednost iz minute u minutu pa su u jednom trenutku imali čak 10 pogodaka razlike. U zadnjim minutama su Bjelovarčani uspjeli smanjiti na 24:32 što je bio i konačan ishod. Nažalost, dosta je tu bilo loših stvari te se nadamo da će se sve popraviti pred gostovanje u Križevcima gdje će se igrati jedna vrlo važna bitka u borbi za opstanak.


Bjelovar – Poreč 24:32 (12:18)


Bjelovar: Prvonožac, Dubravac, Trninić, Jurišić 2, Potnar 3, Ćurić 3, Kozić, Komar, Šehić 2, Lulić 4, Grgić (1 obrana), Grizelj 4, Šimunović, Valinčić, Lukačec 6, Hećimović (7 obrana). Trener: Hrvoje Cikoja.