Odlično je naša prva momčad ušla u sezonu te je ostvarila i treću pobjedu u isto toliko susreta. Ove subote smo na domaćem terenu svladali vrlo dobru ekipu zagrebačkog Metalca koji nam je zadavao muke cijelu utakmicu.

Od samog početka se vidjelo da će to biti neizvjestan dvoboj jer se nikako nismo uspjeli odvojiti na više od dva pogotka razlike. Na ruku nam nije išlo i neigranje bolesnog Leona Lukačeca, a u prvom poluvremenu smo zbog teške ozljede oka ostali i bez Luke Došljaka. Poluvrijeme je zaključeno rezultatom 15:15 što je bio znak da moramo podignuti razinu obrane na veći nivo.

U nastavku smo to i učinili pa su gosti teško dolazili do golova pored sjajnog Adriana Lombesa koji je izvodio čuda na golu. Malo po malo smo uzimali prednost, ali smo i puno promašili u trenucima kad smo morali prelomiti utakmicu. U neizvjesnoj završnici uz odličnog Lombesa sjajnu rolu je odigrao Tibor Jurjević koji nas je povukao do vrijedna i teško izborena dva boda.

Ovoga vikenda opet igramo na domaćem terenu protiv brze i neugodne druge momčadi našičkog Nexe-a. Susret je kao i inače na rasporedu u 19:14.

Bjelovar – Metalac 26:24 (15:15)

BJELOVAR: Lombes (12 obrana), Prvonožac (2 obrane), Čulo, Vidović, Kos Kalanja, Komar 3, Trninić 2, M. Lukačec 7, Lacković, Jurjević 7, Šimunović 2, Došljak 1, Valinčić, Saraja, Šukman, Kozić 4, TRENER: Željko Čagalj