Ove subote su naši rukometaši odigrali prvu pripremnu utakmicu protiv premijerligaša Rudara koji je na pripremama u Daruvaru. Nekompletna momčad Bjelovara je u pauzi od teških treninga upisala poraz od 22:30, poluvrijeme je bilo 11:13.

Novi trener Željko Čagalj je u ovoj utakmici isprobavao razne varijante te su svi igrači podijelili podjednaku minutažu kako bi pokazali što mogu u ovom trenutku. Do posljednjih 10-ak minuta bio je to ravnopravan dvoboj, a u samoj završnici ponestalo je koncentracije pa su rukometaši iz Ruda pobjegli na visoku razliku.

Sa dosta elemenata obrane i napada je trener Čagalj mogao biti zadovoljan, ali je i prikazano na čemu se još dosta mora raditi, a s obzirom da nam slijedi još devet pripremnih utakmica bit će to dovoljno vremena i prostora za ispravljanje. Slijedeću utakmicu naši rukometaši igraju u srijedu, 16. kolovoza u 19:30 u našoj dovrani protiv Vidovca dok za vikend gostujemo u Osijeku.

Protiv Rudara su nastupili: Lombes, Prvonožac, Lukačec L. 6, Saraja, Cvitanović 4, Jurjević, Valinčić 2, Lacković, Došljak 2, Marić 1, Šukman, Trninić 3, Čulo J. 1, Komar, Šimunović 2, Budemac 1