U pretposljednjem ovosezonskom kolu gostovali smo u Metkoviću gdje nam je samo pobjeda ostavljala nadu da ćemo do kraja uspjeti izboriti kvalifikacije, ali nismo uspjeli svladati lidera Lige za ostanak. Sukladno tome, sudbina nam je takva da smo sada sigurni sudionici 1. HRL sjever u slijedećoj sezoni.

Od samog početka utakmice domaćini su imali prednost koja je sezala i do 5 pogodaka viška u prvom dijelu, ali smo do odmora smanjili na prihvatljivih 18:15.

U drugom dijelu smo zaigrali na sve ili ništa, približili se rezultatski u više navrata. Sama završnica je bila iznimno neizvjesna jer smo 4 minute prije kraja izjednačili na 30:30, ali su domaćini bili mirniji te su do kraja nas ostavili bez egzekucije što nas je odvelo u poraz.

U zadnjem kolu na svom terenu dočekujemo Zamet u oproštaju od najvišeg ranga natjecanja, ali naša momčad još ima posla sa pripremama za polufinale Kupa Hrvatske koje nam slijedi 26. svibnja u Poreču.

Metković Mehanika - Bjelovar 32:30 (18:15)

Bjelovar: Prvonožac (4 obrane), Valinčić 2, Trninić 3, Jurišić, Potnar, Ćurić 10, Kozić 1, Komar, Jurjević 5, Lulić 5, Grgić (4 obrane), Došljak, Lukačec 4. Trener: Hrvoje Cikoja.