U utakmici kakva se viđa možda jednom u desetak godina u cijelom svijetu uspjeli smo prijeći posljednju prepreku za odlazak na Final four Kupa Hrvatske koji će se održati u Poreču od 26. do 28. svibnja.

Početak utakmice pripao je gostima koji su poveli sa 5:0, a samu prednost su održavali do poluvremena koje je završilo sa 8:14 u korist gostiju.

U drugom dijelu smo opet loše krenuli pa su Porečani u 36. minuti otišli na 9:18 što je bila i najveća prednost na utakmici. No, tada se budi bjelovarski inat potpomognut sjajnom atmosferom sa tribina za koju su najzaslužniji naši igrači iz mlađih dobnih skupina. Malo po malo smo smanjivali tu prednost, no s obrzirom na nekoliko promašaja nismo se uspjeli približiti na manje od 4 golova razlike. Desetak minuta do kraja dogodila se i teška ozljeda Vanje Šehića kojeg je zbog ozljede leđa iz dvorane morala odvesti Hitna pomoć. Nakon toga su naši igrači još jednom skupili glave te odigrali i za njega i za sebe. No, bez obzira na sav pritisak točno 3 minute prije kraja gosti zabijaju za 22:27. Nakon toga naši igrači u svom „ludilu“ igraju presing, brane se i brzo zabijaju golove te Mateo Lukačec sa zvukom sirene zabija za 27:27 i odvodi nas u lutriju izvođenja sedmeraca.

U nevjerojatnoj buci i podršci svi naši igrači su bili precizni dok je Dubravko Grgić obranio jedan penal pa je nakon pogotka Mirana Valinčića uslijedilo neopisivo slavlje na terenu kada je i pola publike završilo u terenu te je slavlje izgledalo pomalo nadrealno. Ovog uspjeha ne bi bilo uz čeličnu volju igrača i stručnog stožera te prekrasne i bučne podrške sa tribina.

Sada nam i dalje slijedi borba za opstanak, a prvi čin iste će biti u nedjelju 16. travnja u 17:15 kada nam u goste dolazi ekipa Rudara.

Bjelovar – Poreč 27:27 (8:14) 32:30 – nakon sedmeraca

Bjelovar: Prvonožac (3 obrane), Valinčić 4, Trninić, Jurišić 2, Potnar, Ćurić 6, Kozić 2, Komar, Šehić 1, Jurjević 2, Lulić 5, Grgić (10 obrana), Šimunović, Došljak 4, Vidović, Lukačec 6. Trener: Hrvoje Cikoja.