Prva momčad je ostvarila prvu ovosezonsku gostujuću pobjedu u ključnim trenucima borbe za opstanak. Nošeni gromoglasnom podrškom 50-ak navijača uspjeli su svladati mladi i poletni Varaždin.

Od prve sekunde se vidjelo da će na terenu biti bespoštedna borba u kojoj će svaki gol biti bitan. Kroz cijelo prvo poluvrijeme niti jedna ekipa nije uspjela osigurati neku prednost tako da se i na odmor otišlo u egalo sa 13:13.

Početkom nastavka Varaždinci bježe na 16:13, ali se Cikojina momčad nije predavala niti jedne sekunde te su pomalo smanjivali tu prednost te uspjeli izjednačiti na 20:20. Tako se ušlo u izrazito neizvjesnu završnicu u kojoj su u bespoštednoj borbi, ponajviše u obrani, bolje prošli naši Kesizupci. Uspjeli smo dohvatiti prednost od dva pogotka razlike te mirno privesti utakmicu koja nam je život značila kraju.

Slijedeće kolo dočekujemo Rudar u nedjelju, 16. travnja u 17:00, a prije toga već ove srijede igramo u 19:00 četvrtfinale Kupa na domaćem terenu protiv Poreča.

 

Varaždin – Bjelovar 26:28 (13:13)

Bjelovar: Prvonožac (2 obrane), Valinčić 1, Trninić, Jurišić 1, Potnar, Ćurić 5, Kozić, Komar, Šehić 4, Jurjević 1, Lulić 9, Grgić (9 obrana), Šimunović 1, Došljak 2, Vidović, Lukačec 4. Trener: Hrvoje Cikoja.