Između dvije utakmice u Ligi za ostanak naša prva ekipa je gostovala u Čakovcu kod istoimenog domaćina u osmini finala Kupa Hrvatske. Kao i prošle sezone, naša ekipa je uspjela ostvariti ulazak u četvrtfinale, a ovog puta se nadamo da će nas ždrijeb malo pomaziti te da nećemo dobiti za protivnika nekoga iz samog vrha, kao primjerice Nexe prošle sezone.

Prvih 15-ak minuta utakmice igralo se jako izjednačeno, ali nakon toga Čakovčani sa nekoliko golova u nizu rade prednost koju povećavaju kako se bližilo poluvrijeme te na predah odlaze sa vodstvom od 15:11.

Početkom nastavka Čakovec je poveo 16:11, a nakon toga naši dečki započinju sa čvršćom igrom u obrani te postaju efikasniji u napadu. U roku od 11 minuta radimo seriju od 7:1 te napokon prelazimo u vodstvo. Nakon toga do kraja utakmice obje ekipe igraju u sličnom ritmu pa se izmjenjuju u vodstvu, a pola minute prije kraja Jurjević iz sedmerca postiže konačan rezultat. U zadnjim sekundama smo se uspjeli obraniti te je moglo započeti veliko slavlje naših rukometaša.

To je bila odlična uvertira za nastavak Lige za ostanak, dok ćemo u Kupu saznati slijedećeg protivnika nakon ždrijeba čiji je datum još nepoznat.

Čakovec – Bjelovar 25:26 (15:11)

Bjelovar: Prvonožac, Valinčić, Trninić, Jurišić 4, Potnar, Ćurić 4, Kozić, Komar, Šehić 3, Lacković, Jurjević 2, Lulić 2, Grgić, Budemac, Došljak 3, Lukačec 8. Trener: Hrvoje Cikoja.