Ove subote u goste su nam došli mladi rukometaši iz Mađarske, juniorski tim HC NEKA iz njihove Nemzeti Kézilabda Akadémie. Ovo je, nadamo se, početak suradnje sa tim mađarskim prvoligašem koji u svom pogonu za mlade okuplja 68 mladića te 68 djevojaka izabranih iz cijele Mađarske. Akademija je organizirana u suradnji sa državnim vrhom kako bi što kvalitetnije mogli raditi te proizvoditi vrhunske rukometaše. Moramo se zahvaliti prijatelju kluba Slavku Husnjaku koji nas je spojio te ostvario kontakt u svrhu suradnje klubova na stručnom i igračkom planu.

Dolaskom u našu dvoranu njihovu ekipu te stručni stožer pojačan sa team menadžerom smo upoznali sa slavnom povijesti kluba čime su isti bili oduševljeni jer su došli kod bivšeg europskog prvaka te su u jako ugodnom i opuštenom razgovoru doznali za našu povijest i sadašnjost, a isto tako su i naši treneri upoznati sa njihovim radom.

Kao glavni dio njihova posjeta odigrala se utakmica mladih momčadi koja je bila izrazito uzbudljiva i neizvjesna te puna preokreta. Na početku su rukometaši Neke ostvarili vodstvo od 2:6, ali nakon toga naši rukometaši ipak bolje igraju u obrani te opuštenije u napadu pa smo tako došli do prednosti na poluvremenu od 16:13.

Na samom početku drugog poluvremena nismo uspjeli prelomiti utakmicu jer smo promašili previše izrađenih prilika te su naši gosti uspjeli nekako dostići naše vodstvo. U zadnjih nekoliko minuta je ipak došlo do izražaja to da su naši igrači usred teških priprema te smo malo pali sa koncentracijom što su Mađari iskoristili za preokret i pobjedu u završnici.

Nakon same utakmice druženje se nastavilo uz večeru te razgovore i preliminarne dogovore za daljnja gostovanja te eventualnu suradnju. Sretni smo i ponosni što nas jedna tako organizirana Akademija prati te što smo imali čast da im budemo domaćini.

Bjelovar – Neka 27:30 (16:13)

Bjelovar: Tuković, Valpotić, Kožalski, J. Čulo, L. Čulo 1, Kozić 3, Kojić, Komar 3, Perok, Dožudić, Lacković 6, Tomljanović, Budemac, Lulić 9, Ivančan, Saraja 1, Mihailić 1, Šukman 2, Švenda 1, Šogorić, Lešnik, . Treneri: Hrvoje Cikoja, Mario Ladić, Goran Višić.

NEKA: Szabó 1, Csanálosi 5, Kanyó 7, Faluba 3, Deák 2, Tokodi, Dömötör 2, Varga 4, Pintér, Radvánszki, Zakor, Csányi, Benain 1, Tóbiás 1, Nyéki 4. Treneri: Zoltán Lehöcz, Gergö Gál, Mikita Bewce.