Po prvi puta u Hrvatskoj se krenulo sa realizacijom razvojnog projekta pod nazivom „Rukomet u vrtićima – Vrtko“ koji je dio Materplana u suradnji EHF-a i HRS-a. HRS je na temelju prijava odabrao šest gradova i klubova koji će biti prvi u provođenju tog programa, a ponosni smo što smo Grad Bjelovar i mi uspjeli dobiti to mjesto. Uz naš klub tu su još RK Poreč, RK Podravka (Koprivnica), RK Lipa (Pakrac), RK Metalac (Zagreb) te ŽRK 1234 Virovitica.

Svečanost potpisivanja ugovora održana je u Zagrebu, a u ime Grada Bjelovara ugovor je potpisao dogradonačelnik gospodin Igor Brajdić dok je u ime našeg kluba ugovor potpisao voditelj Škole rukometa, prof. Davor Lamza. Sa realizacijom projekta se kreće početkom 2023. godine, a potpisana je suradnja sa Dječjim vrtićem Osmijeh koji ispunjava sve uvjete te čije su odgojiteljice također u fazi školovanja i ishođenja certifikata za rad u ovom projektu.

Iz našeg kluba školovanje odrađuju treneri Hrvoje Privšek, Davor Lamza, Matko Trajkovski te Mario Ladić. Nadamo se da će ovaj projekt donijeti mnogo dobroga našem klubu te kako će djeca vidjeti kako se baviti najljepšim sportom na svijetu.